Nordås Selegrend Borettslag

... drømmen om de sæle grender

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Home Grendaposten på nett

Grendaposten på nett

E-post Skriv ut PDF

GRENDAPOSTEN - HVA SKJER FRAMOVER?
Juni 2017:
Som ivrige lesere av nettsiden vår vil ha oppdaget, har det vært heller skralt når det gjelder nytt stoff i "Grendaposten på nett" de siste årene.
Jeg har holdt på med å skrive og legge inn bilder i Grendaposten i svært mange år (20 år?) - først gjennom papirutgaven, deretter i flere år i Grendaposten på nett her på hjemmesiden vår. Saken er at jeg ikke lenger er så motivert for å fortsette dette arbeidet. Det var også demotiverende å oppdage at en del av det som ble skrevet forsvant på grunn av en teknisk feil i oktober 2015.

Dersom det er noen som har lyst til å videreføre journalistjobben i Grendaposten på nett, vennligst ta kontakt med meg! :)

Hilsen Øystein Klokkerud, nummer 128 (mobil 934 07 034, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ).EN LITEN OPPSUMMERING AV HØSTDUGNADEN -15

Takk til alle som deltok på årets høstdugnad!

Været var godt, stemningen god og alle deltakerne gjorde en strålende innsats for å pleie våre fellesområder.

Det som ble gjennomført av oppgaver var blant annet:

- Stelling av bedene rundt parkeringsplass og ved postkassene
- Vegetasjonen langs veien ned mot parkeringsplass ble ryddet
- Det ble ryddet i svingen ned mot grendabakken og langs skråningen ovenfor grendabakken
- Bosshuset og deler av postkassestativene ble malt
- Det ble foretatt en større opprydning av vaktmesterkjelleren

I tillegg var det en boss-samle-konkurranse der 30 barn stilte og samlet posevis med boss.
Barna ble premiert med godteri og popcorn og stemningen var høy

------------------------------------------------------------------------------------------------

TEKNISK FEIL:
Oktober 2015: Her er det dessverre forsvunnet en rekke artikkelstoff og bilder fra Grendaposten på nett for årene 2012-2015 pga. en feil ved lagring...
Det er bare å beklage. Vi vet ennå ikke om dette lar seg rekonstruere
------------------------------------------------------------------------------------------------


NYTT STYRE 2012-2013 ER VALGT

Her er det nye styret i borettslaget, avfotografert av avtroppende styreleder Kjell Håland på første konstituerende møte 30. mai 2012.

Sample Image Styret 2012-2013
Bak fra venstre: Alexander Carlson, John Ivar Haugland, Halvard H. Fredriksen, Helge Moe, Marit Lyngås.
Foran fra venstre: Liv Selbak, Øystein Klokkerud.


NYE LYKTETOPPER ER PÅ PLASS
Har du lagt merke til at det er montert nye "hetter" på lyktestolpene? Fine, sant? Gir et veldig fint, gult lys. også. Ta en tur forbi en sein sommernatt...Smile

GRENDAKORKONSERT MED NY VRI!
Vårens Grendakorkonsert var denne gangen også en jubileumskonsert for koret, som fyller 30 år i år. Dirigent Eva Aakermann har vært med hele veien som korets dirigent.

Grendakoret har etter hvert opparbeidet seg et riktig rikholdig repertoar, med hundrevis av sanger fra mange land på listen. De 18 medlemmene i Grendakoret hadde fått i oppdrag å velge seg hver sin sang. Tittelen på disse sangene ble lagt i en hatt, som så publikum fikk trekke en sang fra. Det enkelte medlem fikk så i oppgave å presentere sangen "sin". Et vellykket opplegg, som både sangerne og det store publikumet i Grendahuset
så ut til å like. Konserten ble også en siste gjennomprøving før koret skulle på en 5 dagers tur til Guildford, en by i Surrey i England, ikke langt fra London.

Foruten koret selv i to avdelinger fikk vi opptreden av flere barn, presentert av Kari K.: Søstrene Oda og X fra Obersthaugen bidro med fløyte, klarinett og sang. Olaf spilte piano. Kristin spilte også piano. Marie, Ingeborg og Ragnhild sang, akkompagnert av Maries mor Toril.

Som vanlig serverte koret kaffe, te, saft og hjemmebakte kaker til gjestene i det fullsatte Grendahuset etter konserten, og det ble solgt lodd til inntekt for koret. Gevinstene var det Grendakoret selv som hadde fremskaffet, så inntektene var vel fortjent! Og det var stor stemning under loddtrekningen, som vanlig.

Bilder fra konserten finner du i "Bildegalleriet"!


Sample Image Sample Image Sample Image

TO FELLESDUGNADER VEL AV STABELEN!

To lørdager, med 14 dagers mellomrom (30. mars og 14. april 2012)  ble to fellesdugnader arrangert i vår. Foranledningen var den kommende asfalteringen av veiene i Grenda.
Været var fint begge dager, og oppmøtet svært godt, så vi klager ikke. :) Selvsagt er det alltid en del "Tordenskjolds soldater" som alltid trofast stiller på slike dugnader, men mange nye ansikter var også å se. Det ble spylt med brannslanger, fjernet busker og mose, raket, kostet og kuttet kanter. Ungene plukket papir. Det hele ble avsluttet, begge dager, med kaffe bak Grendahuset. Asfalteringsselskapet, som dukket opp i slutten av april var vel fornøyd med forarbeidet og skrøt uhemmet av borettslagets innsats for å legge til rette. Takk til alle som var med!


Sample Image Sample Image Du finner flere bilder fra dugnaden i Bildegalleriet! (Se i menyen over.)


NY BEBOER I NUMMER 64
Etheram Miri Raikandeh har flyttet inn i leiligheten i 2. etasje, til høyre, i nummer 64. Hun kommer opprinnelig fra Iran og har bodd i Norge i 14 år. Hun jobber i rengjøringsbransjen. Oddvar Jersin har samtidig flyttet fra Grenda og til Gullfjellsveien på Haukeland.

KOSELIG KROKVELD MED QUIZ!
B-tunet stod som arrangør for vinterens krokveld, siste fredag i februar -12.
Det var ikke noe å si på oppmøtet, og folk så ut til å kose seg sammen. Hver og en bidro med ost, kjeks og frukt til felles bord. Etter maten var det tid for utspørringskonkurransen - quiz! Hvert lag bestod av fire deltakere, og Aniken og Kevin stod for de mange, og varierte spørsmålene. Her var mange utfordringer, så det var bare å skjerpe seg. Vinnerbordet, som klarte rundt 2/3 av spørsmålene, stakk av med en flaske vin på deling. Takk for et flott tiltak. Vi gjentar gjerne suksessen. Quiz og kro er en god kombinasjon.

Sample Image Sample Image Sample Image Fra krokvelden

LITT OM FUGLELIVET I GRENDA...

Øystein Monsen (nr. 130) er hobbyornitolog og har sendt oss en rapport om fuglelivet i Grenda, nærmere bestemt på nedsiden av E-/F- og G-tunene:

Disse fuglene observerte Øystein og Nina på en typisk dag første uke i februar (registrert i hagetellingen 2012), med antall av hver art:

Blåmeis (cyanistes caeruleus): 1,
grønnfink (carduelis chloris): 35,
grønnsisik (carduelis spinus): 4,
gråsisik (carduelis flammea): 3,
gråspurv (passer domesticus): 5,
kjøttmeis (parus major): 3,
kråke (corvus cornix): 1,
rødstrupe (erithacus rubecula): 3,
skjære (pica pica): 2,
spettmeis (sitta europaea): 1,
stjertmeis (aegithalos caudatus): 7,
svarttrost (turdus merula): 8.

Grønnfink har det vært spesielt mye av i vinter. Tidligere år har vi også observert kaie, dompap, tyrkerdue og bokfink. Gjerdesmett har det vært lite av i år, de hadde en vanskelig vinter i fjor. Ellers ser vi rett som det er havørn over husene i grenda (2-3 ganger i året), og for et par uker siden svevet en hønsehauk over takene her. I skogen mot Breiviken har vi hørt og sett(!) gjøk, men de har ikke vært her de to siste årene. Kattugle ser og hører vi rett som det er, bl. a. i trærne nedenfor rekke 100-112. Rugde ser vi av og til i skogen ved Breiviken. Dessuten flere interessante andearter i Nordåsvannet. Man kan se mye rart bare man koper litt ut i lufta.Vi forer fuglene fra tre foringsautomater, og legger dessuten ut frø på et par stubber, slik at de litt større fuglene kan få seg litt mat i skrotten. På kalde dager har fuglene god appetitt, og det går gjerne med over 30 kg solsikkefrø i måneden. Fuglene "våre" holder seg i et ca. 150 m langt område nord i grenda.

Naturen er nådeløs, så det er hyggelig å kunne hjelpe fuglene litt i matstrevet.

Hilsen Øystein Monsen


Grønnfinken, som Øystein observerte 35 eksemplarer av en dag i februar!


JUNIORKLUBBEN MED TEGNEKONKURRANSE!
Februar 2012: Juniorklubben er et tilbud for barn i Grenda som går i 1.-7. klasse på barneskolen.
Nylig hadde de en tegnekonkurranse, med 12 deltakere. Alle tegningene er presentert i bildegalleriet vårt (nederste album) på hjemmesiden. Alle deltakerne vant! :) Nedenfor ser du to av tegningene, tegnet av Asha og Una:

Sample Image Sample Image

NY MUR I GRENDA
Januar 2012: Beboerne i F-tunet har fått Jersin til å sette opp en ny, lang mur mot veien nedenfor barnehagen/Grendahuset. For å unngå at akende barn treffer muren blir det nå på dugnad fylt opp med jordmasser, bak muren. Her et bilde av den nye muren:
Sample Image

JULETREFESTEN - OGSÅ EN FAST TRADISJON PÅ NYÅRET
Søndag 8. januar 2012 gikk årets første Grendaarrangement av stabelen. Det var juletrefest i Grendahuset for små og store. Det var julesanger, gang rundt juletreet (for første gang av plast) og kaffe, brus og kaker. Julenissen kom også, som seg hør og bør, og alle barn fikk godtepose. God stemning i Grendahuset denne mørke og regntunge januarkvelden.
Sample Image Foto: Christine Holmøyvik


GODT NYTT ÅR! Det er 2012!
Nyttår åpnet med regn og vind...
Nyttårsaften gikk slik den pleier i Grenda, med nyttårsbukker rundt om på dørene, kåring av beste opptredener i Grendahuset, og ved midnatt noe fyrverkeri. Endel beboere våget seg også ut i regnet for å ønske hverandre et godt nytt år!
Og ellers: Julen ble dessverre ikke hvit på Nordås i år.

PS. Bilder av nyttårsbukkene kommer etter hvert!

 

GOD JUL!
En riktig god jul til alle beboere i Grenda, og til andre lesere for øvrig.
Snøen kom, men gikk igjen. Det blir spennende å se om julaften blir hvit. Uansett, en riktig fin jul til alle!

Hilsen redaktøren

ADVENTSKONSERTEN med GRENDAKORET
- ble holdt i slutten av november. For siste gang ble Berits berømte labber loddet ut. Takk til Berit Michelsen for alle de hjemmestrikkede labbene vi har loddet ut gjennom årene. Neste ganger blir det kaker, og kanskje noen andre gevinster?
Grendakoret sang, uansett fint. Og det var allsang ("Musevisa") med Marius - og Ingebjørg på torader, og sang fra tre små jenter. Koselig!

FLOTT NY MUR I C-TUNET!
Har alle lagt merke til den flotte muren som har kommet opp langs gangveien i C-tunet? Hvis ikke, ta en tur og se. Den er reist fullt og helt på egeninnsats, ikke minst fra Alf-Erik i nummer 162. Gratulerer!

Sample ImageLANTERNEVANDRING, EN FIN TRADISJON I GRENDA
Mandag 14. november 2011 ble det arrangert "lanternevandring" i Grenda. Dette er en årelang tradisjon i Grenda vår. Barna har med seg hjemmelagde lanterner, barn og voksne toger rundt i Grenda i den mørke høstkvelden. Kvelden avsluttes med en hyggelig samling i Grendahuskjelleren, med boller, saft og kaffe.
Sample Image Sample Image
Eirik Holmøyvik har tatt de stemningfulle bildene fra årets lanternevandring.


VELLYKKET HØSTDUGNAD, PÅ TROSS AV DÅRLIG VÆR...
Lørdag 22. oktober var datoen for årets høstdugnad. Været er det umulig å si noe om på forhånd, og værgudene var ikke akkurat med oss denne dagen. Det regnet og var surt når dugnaden satte i gang. Likevel, oppmøtet var slett ikke verst. Flere av våre "Tordenskjolds soldater" stilte som vanlig, men også flere nye beboere var å se. Flere av barna hjalp også til. Det ble raket og kostet, og mange av veiene ble klargjort for den kommende vårens asfaltering.Men her er fortsatt dugnadsarbeid å gjøre til våren, så det blir nye muligheter!

Etter hvert kom også containeren på plass. Den hadde blitt plassert i feil borettslag, et annet sted på Nordås..

Dugnaden ble som vanlig avsluttet i kroken bak Grendahuset. Da var været i mellomtiden blitt bedre, og store og små koste seg med kaffe, saft og kaker.

Sample Image Sample Image Sample Image
Ivrige dugnadsdeltakere


NYINNFLYTTEDE NABOER I SOMMER:
Tre hus har fått nye eiere i løpet av 2011-sommeren: Nummer 142, 64 og 68.

I nummer 142 har Maren Stallemo og Bjørn Christian Kvisvik flyttet inn med sine tre barn Una (født i 2004), Jacob (2007) og Lea (2010). Maren kommer fra Kristiansund. Hun er utdannet antropolog og jobber på Biomedisinsk Institutt på Universitetet. Bjørn kommer fra Isfjorden i Romsdal. Han er klimaforsker og jobber også med en doktorgrad på Bjerknessenteret. Toril og John Ivar Haugland solgte huset til Maren og Bjørn. Familien Haugland har nå flyttet inn i nummer 140, vegg-i-vegg.. 

Nummer 64, 2. etasje til venstre, er det nå Trine Johansen og Martin Nordahl som bor. Trine er nord-trønder og studerer sosialantropologi på Universitetet. Martin kommer fra Søreide i Bergen og jobber som båtmekaniker. Det var Wenche Skjold som tidligere eide denne leiligheten. Hun er nå flyttet til Os. 

I nummer 68 er det så Tove Frøland og Frederic Biderre som har flyttet inn. De har to barn - Isak (født i 2005) og Evan (2007). Tove kommer fra Ålesund og er ansatt hos Lerøy på Bontelabo. Frederic kommer fra Normandie i Frankrike. Han har nylig åpnet en butikk for barnesko i byen. Huset er kjøpt av Trine Norevik og Anders Pedersen, som med sine to barn har flyttet til nummer 152!

GRENDA PÅ GOOGLE MAPS!
Er det noen som har søkt fram Nordåsgrenda på Google Maps og "gått rundt" i Grenda med Street View?
Ta en tur, da vel:
http://g.co/maps/sw9q7

JULI ER EN ROLIG TID... Cool
For den som er hjemme i Grenda og ferierer i juli, er Grenda et rolig sted å være! Kun en og annen nabo er å treffe. Et og annet barn går hjemme, henger rundt, kjeder seg og venter på at vennene skal komme tilbake. 
Hvor er de, alle sammen? Freden og stillheten hersker, enn så lenge. Men litt etter litt, mot slutten av juli, eller kanskje i begynnelsen av august, er de fleste tilbake. Naboer utveksler ferieerfaringer og klager over den dårlige sommeren. Ungene er glade for å treffes igjen, løper rundt og leker og har det gøy.
Fint å bo i Grenda. Uansett tid på året!  
Sample Image Det er tomt og stille i dissene i midten av juli...HYGGELIG SANKTHANSFEIRING MED MYE FOLK
Været var brukbart (men kjølig) og regnet holdt seg unna når C-tunet arrangerte St. Hansaften iår. Bord, benker og stoler ble hentet fra tunene rundt omkring til det store "langbordet" bak Grendahuset. Det ble som vanlig arrangert natursti, med mange deltakere. Premiering ble foretatt ved bålet, og det var familien Anfinset/Senneset som stakk av med førstepremien denne gangen! Det var grilling, og stort bål. Masse folk kommer på dette populære arrangementet for liten og stor. En vellykket kveld for både beboere og gjester. (Flere bilder i bildegalleriet.)

Sample Image Sample Image Sample Image
Bålet                                    Fra bordsetet                      Vinnerlaget på naturstien

"BRANNØVELSE" FOR LITEN OG STOR!
Barna var i flertall da borettslaget ved HMS-ansvarlig arrangerte brannøvelse på fotballbanen 16. juni. Været var fint, det var lite vind, og alt lå til rette for en vellykket brannøvelse. Rolf Unneland tok på seg oppgaven med å demonstrere hvordan man slukker en brann. Først ble det vist hvordan man kan kvele en mindre brann ved hjelp av en håndduk eller et annet tøystykket, som legges lett over. Deretter ble bruken av våre egne pulverapparater demonstrert. Brann ble påtent i en stor kjele. Slokkingen var effektiv.
I tur og orden fikk liten og stor (det var flest barn!) prøve seg som brannkonstabel. Ikke minst viktig for ungene å lære. Selv om de nok der og da oppfattet det som en lek, var dette noe å ta med hjem til foreldrene som selv ikke var der. Takk til Rolf for sporty innstilling og god hjelp.

Ingen bilde Ingen bilde Ingen bilde
Bilder fra brannøvelsen!

ENDA EN GUTT ER FØDT I GRENDA!
Christine og Eirik Holmøyvik flyttet nylig inn i nummer 154. 9. juni fikk de sin førstefødte, en sønn. Marius er navnet. Grendaposten gratulerer!

Sample Image Marius (bildet er tatt av pappa Eirik)


FLERE NYINNFLYTTEDE ANKOMMET I VÅR:
Juni 2011: Det har som kjent vært flere salg i borettslaget vårt nå i vår. Her følger noen ord om de sist nyankomne:

Are Sørenstuen har kjøpt nummer 174 av Rune Karlsen og Tone Kvam. Are har flyttet inn med sine to døtre, Anneke og Marieke på henholdsvis 7 og 3 år. Minstefrøkenen går i barnehagen vår, den eldste på Søråshøgda skole. Selv jobber Are med utvikling av nettaviser i Media Norge. Han kommer opprinnelig fra Arendal.

Bård Svenheim og Petya Stefanova har overtatt nummer 130 etter Nina Søyland (Bård sin mor) og Øystein Monsen, som inntil videre holder til i kjellerleiligheten i samme hus. Bård er vokst opp i Grenda. Petya kommer fra Bulgaria. Bård er sykepleier og jobber på Haukeland sykehus, hjerteavdelingen. Petya er i ferd med å avslutte sin fysioterapiutdanning. Hun er også musikkutdannet.

Rune G. Storetvedt har kjøpt nummer 86 B av May Britt Haugland. Rune er også sykepleier og jobber på Haukeland sykehus. Dessuten er han ekte bergenser.

VELLYKKET 30 ÅRS JUBILEUMSFEST I GRENDA!
28. mai ble stor jubileumsfest arrangert i Grendahuset. 60 beboere fra Grenda, samt noen utflyttede Grendakorister var til stede. I komiteen satt Eva, Annlaug, Dan Vegard og Anders. De hadde gjort et grundig forarbeid. Gjestene ble tatt godt imot i underetasjen med hvit, sprudlende drikke.

Deretter ble gjestene "sunget opp trappene" til de vakkert dekkede bordene. De som sang gjestene opp trappen til 2. etasje var naturligvis Grendakoret. "Kom vil du, vil du osv. følge med..". Deretter var det duket for korgefest, der alle bidro med hver sine matretter, slik at det til sammen ble til et riktig så lekkert koldtbord. Det var bare å forsyne seg!

Inge Svenheim var hanket inn som visevert/toastmaster for kvelden. Han gjorde, naturligvis, en god figur, med sine lune vittigheter og små sitater, fra Ragnar Hovland og andre.

Grendakoret hadde også noen innslag. Jubileumssangen fra fem år tilbake ble gjentatt med stor suksess. Grenda ble hyllet på alle vis.

Så var det tid for bildeframvisning. Eva Aakerman hadde med lysbilder fra starten på borettslaget, mens Øystein  Klokkerud viste Grenda-bilder "fra nyere tid", dvs. fra tidlig 90-tall og fram til idag.

Litt lenger ut i programmet var det vår egen Edvard Vogt sin tur. Det ble en interessant tale, med tilbakeblikk tilbake til starten av borettslaget, visjoner og vyer inn i vår egen tid. Historie hører med på en slik kveld, og det var nok ekstra interessant å få kjennskap til denne bakgrunnen  for våre nyinnflyttede naboer.

Kjell Håland tok også ordet, som styreleder i borettslaget. Hans sitater fra Ingvar Moe ble godt mottatt.

Stemningen var god. Folk koste seg virkelig! Eva hentet fram CD-spilleren og inviterte til folkedans. Mange ble med inn i ringen. Folkedans fra Balkan er gøy!
Festen varte inn i "de små timer" for enkelte, men bortimot klokken tre var det hele over. Takk til festkomiteen for en kjempefin kveld! (Se eget album i Bildegalleriet.)

Ingen bilde Ingen bilde
Fra mottakelsen med hvitvin...          Stemning rundt bordene.

17. MAI I GRENDA - FRA REGN TIL SOL TIL REGN TIL SOL...
Dagen startet med bra vær, iallfall oppholdsvær. Tradisjonen tro åpnet Rolf med sitt 17. mai-dikt, Øystein spite fanfare, mens Jan heiste flagget.

Deretter var tiden inne for Grendakorpsets avspilling av noen nasjonale sanger. Korpset bestod i år av følgende 10 barn og voksne: Camilla og Oda på klarinett, Johanna og Oda Marie på tverrfløyte, William på lilletromme, John Ivar og Frode på kornett, Leif på tuba, Jan på stortromme og Øystein på barytonhorn. Tre av barna bor forresten i borettslagets nære nabolag (Johanna, Oda og William). Godt å ha gode naboer! Takk også til Leif, som for lengst har flyttet fra Grenda, men som dukket opp med sin gamle tuba nok en gang!
Ingen bilde Ingen bilde
Grendakorpset                                  Lekene er i gang - her stylteløp

Så var det avmarsj for 17. mai-toget, med flagg - nok en gang med Sigurd som flaggbærer, Grenda-fane og korps i spissen for Grendas glade folketog. Toget snudde også i år på Obersthaugen, etter at det hadde vært spilt og sunget "Ja, vi elsker" for oss selv og for beboerne der.

For manges del var det så frokost i Grendahuset. Som vanlig var det mye folk og god stemning. Kjellrun leste prolog, det var allsang, sang ved Grendakoret og, ikke minst, årets 17. mai-tale ved 13 år gamle Sigurd Anfinset fra nummer 118. Talen har han skrevet selv - det var en skoleoppgave i norsk.

Her følger talen i sin helhet:

"Kjære landsmenn og kvinner vi er samlet her i dag for å markere vår frihet. En stor dag for både voksne og barn, for menn og kvinner, for gutter og jenter.

Et av symbolene i dag er barnetogene. Selv om Henrik Wergeland ikke var den første til å starte barnetoget er det han vi husker best.
Henrik ville at vi skulle markere grunnlovsdagen. Det gjør vi nå, og vi skal feire hele dagen.

17 mai 1814 var det 112 landsmenn som lagde grunnloven. Dette var det første steget mot frihet og uavhengighet fra Sverige. I denne kampen for frihet var barna viktig. Barnetogene ble et tegn på fred, frihet og den yngre generasjon.

Vi lever i et fantastisk land og vi nyter friheten vår!
Vi lever i et fritt land
Vi kan si det vi mener
Vi kan få så mye is, brus og pølse vi vil i dag
Vi kan skrive det vi mener i aviser, blader og bøker
Vi kan demonstrere
Vi kan sykle selv om vi er jente
Vi kan velge hvem som skal styre landet
Vi velger ledere i idrettslag, borettslagstyre og andre styrer
Vi kan kle oss i det vi har lyst til
Vi kan drive med den idretten vi vil uansett om vi er gutter eller jenter
Vi kan være venner med dem vi vil
Vi kan reise på ferie til utlandet
Vi kan gå på tur hvor vi vil – allemannsretten
Vi kan lese det vi vil
Vi kan ha så mange barn vi vil
Vi kan velge det yrket vi vil

I dag kjemper tusenvis av mennesker for mange av disse rettighetene - tenk hvor heldig vi er.

Gratulerer med dagen alle sammen!"

Ingen bilde Ingen bilde
Årets 17. mai-taler, sammen med lillesøster - samt et bilde fra frokosten i Grendahuset...

Så kom regnet igjen. Noen dro til byen, andre til Fana-toget, mens atter andre fant veien hjem til seg selv, familie eller venner..

På ettermiddagen var det tid for leker på plassen foran Grendahuset. Dette samtidig som solen skinte opp og trakk folk ut av husene igjen, etter noen kraftlige regnbyger. Som vanlig var det salg av is og brus. Leker må til, og denne gangen bød arrangørene potetløp, sekkeløp, stylteløp og tautrekking. Sykkelløp manglet denne gangen, men kommer sikkert igjen et annet år. Rolf var konferansier med sin sopert, Han holdt god kontroll på deltakere og stanset strengt ethvert forsøk på tjuvstart.

Sist, men ikke minst var det familiefest i Grendahuset om kvelden, med konkurranser og leker, salg av mat og drikke, og, nok en gang - Eva inviterte til folkedans med den populære "kyssedansen" som det mest populære innslaget.

Og så var 17. mai over for denne gangen! Takk til tunene som hadde ansvaret for det flotte arrangementet! (Se flere bilder i eget 17. mai-album i "Bildegalleriet".)

FLOTT MUR UNDERVEIS I C-TUNET!
I C-tunet bygges det i disse dager en ny flott mur i tunet. Arbeidet bygges på dugnad. Alf-Erik, Halvard og flere er i full gang. Styret har innvilget penger til innkjøp av stein. 
Kanskje til inspirasjon for andre tun?!

KONFIRMANTER I GRENDA I 2011:
Emilie Carlson i nummer 112 ble konfirmert i Birkeland kirke 1. mai. Vi gratulerer!
Elin Haugland i nummer 104 blir konfirmert i Skjold kirke 27. august. Lykke til!

DUGNAD I STRÅLENDE VÆR!
Vårdugnaden 30. april gikk av stabelen i et nydelig vårvær. Solen skinte, det var god temperatur, og mang en grendaboer hadde funnet fram kost og rake for å ta del i den viktige dugnaden. Anjo var dugnadsrepresentant fra styret og fordelte oppgaver. Hun forteller at det ble luket, raket og barket i fellesbedene. Parkeringsplassen og veiene ble kostet fri for grus fra vinterens strøing. Det var også luking langs alle steinmurer rundt postkassene og i grendabakken, ved barnehagen osv. En del bærbusker ble klippet, likedan frukttrærne.

Ellers gjorde vi det pent innenfor barnehagens område også, forteller hun, og gjerdet rundt barnehagen ble malt ferdig av to hyggelige småbarnsfedre. Noen kraftige karer hjalp Jørgen med å legge ny grus på stien som leder ut av grenda ned mot Nordåstræet. Ungene plukket boss og papir, og en liten gruppe veldig ivrige barn klippet noen busker og luket ved dissene ovenfor barnehagen.

Det var ekstremt godt oppmøte. Etter dugnaden ble det servert masse fantastiske kaker, kaffe, te, saft, is og frukt på benkene bak grendahuset. Ungene strømmet til. Barn elsker dugnader, og ikke minst kosen i etterkant av dugnaden. Takk til alle som bidro i årets vårdugnad. Velkommen tilbake i høst.

Sample ImageSample ImageSample Image

Mat og drikke smakte godt. God stemning og kos bak grendahuset!

Sample Image Sample Image

Bildene er tatt av Vårdal. Flere bilder fins i album i "Fotogalleriet" (til høyre i menyen ovenfor).


FØDSEL I GRENDA!
Det blir stadig flere småbarn i borettslaget vårt. De yrer fram fra mangt et hus. Fredag 8. april 2011 fikk Tuva og Tiril i nummer 160 en lillebror, og Kristine og Halvard en sønn. Vi gratulerer!
Pjokken heter Brigt og har foreløbig vært en behagelig trett fyr som sover masse. For de som anstrenger seg litt kan de være heldige og lokke fram et smil.. :-) Dette siste ifølge moren...
Ingen bilde Tuva og Tiril med lille Brigt på fanget.

STORE PRISER TIL GRENDABOERE!
8. mars 2011, på selveste Kvinnedagen, ble to viktige priser tildelt beboere i Grenda. Silje Vallestad, vår Bipper-gründer. ble denne dagen kåret til årets norske kvinnelige gründer. Samme dag vant Halvard Haukeland Fredriksen Meltzerfondets pris for unge, fremragende forskere.
Grendaposten gratulerer!

Universitetslektor Halvard Haukeland Fredriksen


Halvard                          Silje


NYINNFLYTTET I GRENDA...
Februar 2011:
Det pusses opp både her og der i husene rundt omkring, ikke minst hos våre nye beboere:

Vi har fått flere nye naboer i vårt borettslag i vinter. I nummer 168 har Christina og Henrik Sørensen flyttet inn. Det unge paret, som giftet seg sist sommer, bodde tidligere 5 år i Strimmelen borettslag før de flyttet inn her. Christina jobber som logoped i Fana PPT, mens Henrik er økonom og jobber i Statoil. Begge er ur-bergensere.. Velkommen til Grenda!

Christine og Eirik Holmøyvik har kjøpt nummer 154 og har nylig flyttet inn med sin sønn Jon på 3 år. Christine, som er fransk, jobber som rammemaker på Ketil Kvam (tidligere eier) sitt verksted på Bryggen. Eirik er jurist på Universitetet og kommer fra Nordfjord. Familien bodde på Nordnes før de flyttet til Grenda. Velkommen!

Anne og Jon Sandvik holder på å flytte inn i nummer 126, 1. etasje. De prøvebodde leiligheten i julen og trivdes godt med det. De to flytter hit fra Ålvik og er for øvrig foreldre til Toril Haugland i nummer 140/142. Velkommen til Grenda! Håper de får en fin pensjonisttilværelser her.

Toril og John Ivar Haugland er for øvrig i full gang med rehabilitering og oppussing av nummer 140, nabohuset, dit de flytter inn i løpet av våren. Da blir nummer 142 lagt ut for salg.

Ingunn og Dag Vegard Vårdal kjøpte nummer 148 i sommer og er for lengst installert med sin lille sønn Martin på 3 år. Begge kommer fra Svelgen i Sunnfjord. Velkommen også til dere!

VÆRET PÅ NORDÅS I VINTER...
- var så som så. Ifjor hadde vi mer enn nok snø. I år kom det mye nedbør, men lite snø. Snøen kom og gikk. Brøytemannskapet jobbet flittig, måkte snø og strødde grus. Av og til var det så mye holke at det var umulig å ikke risikere liv og helse, hvis man ikke hadde brodder.
Ingen bilde En januardag i 2011...sett fra redaktørens vindu.

FLYTTET FRA GRENDA...
Det ble som kjent solgt noen hus i Grenda i november/desember. Terje Kleivane, som bodde i nummer 126, har flyttet til Steinsvikkroken. Astrid og Per Tonnem har flyttet til Råtun. Hege og Morten Rebnord har flyttet til Råvarden. Les mer under "Kjøp og salg".

VÅRE ARRANGEMENTER I DET SISTE
Som alle som har bodd i Grenda en tid vil vite, holdes det arrangementer av alle slag i løpet av året. (Se "Årshjul og aktiviteter" under "Beboerinfo" i menyen over.) Arrangementene går på omgang mellom de ulike tunene, og det er de to tunkontaktene på hvert tun som tar initiativ til, og innkaller til møte om det enkelte arrangementet.
Tun D hadde en vellykket quiz-kveld i Grendahuskjelleren i høst ("høstarrangement"), med god oppslutning, matservering og artige spørsmål om popmusikk.
Nyttårsaften gikk også vel av stabelen. Været var så som så, og vind og regn førte til at fakkeltoget ble avlyst, men de øvrige innslag, med 40-50 nyttårsbukker gående rundt om i Grenda, kåring av beste bukker og fyrverkeri ved midnatt gikk sin gang. Tun E stod for arrangementet denne gangen.
Også juletrefest for de små med familie ble arrangert første søndagen i 2011. Juletregang, julesanger og julenisse var på plass, som seg hør og bør. F-tunet arrangerte.

PARKERINGEN GÅR VISST GREIT LIKEVEL
På tross av en viss skepsis hos flere beboere ser det ut til at den nye parkeringsordningen, med en fast tildelt plass per leilighet, fungerer greit. Spesielt er nok de med kun én bil godt fornøyd. Nå vet de alltid hvor bilen står. Til vinteren vil det sikkert være av interesse å "feie snø for egen plass"! 
De med bil nummer to, leietakere og gjester må finne seg i å finne en plass på gjesteplass, mens noen (slik som før) er nødt til å parkere langs veien ved parsellen...
Smile Sample Image Sample Image Sample Image
Vanlig parkering                 Gjesteparkering                 Hjulfri parkering

"GREIT" OPPMØTE UNDER HØSTDUGNADEN 25. SEPTEMBER
Alexander Carlson, som er dugnadsansvarlig i styret, forteller at det stilte 15-20 voksne og en hel del barn (ca. 30), på dugnaden. Av oppgaver som ble utført kan nevnes: Kosting, rydding i barnehagen/rundt Grendahuset, klipping av gress, luking i svingen, planting av løk, plukking av boss og - ikke minst, rydding i vaktmesterkjelleren, der masse skrot ble kastet i den utplasserte containeren. Skiltet ved inngangen til grenda, som har ligget nede en tid, er igjen satt opp. Fotballbanen skulle ha vært jevnet ut/valset, men dette ble utsatt. Etter dugnaden var det samling med kaffe, kaker og is bak Grendahuset/barnehagen - i et strålende høstvær!
PS. Det skulle ha vært en ekstradugnad på mandagen etter, men da var visstnok de fleste av de planlagte oppgavene allerede unnagjort, og oppmøtet var ikke så stort. Så denne del 2 ble avlyst. Til skuffelse for de 2-3 frammøtte...
Sample Image
Containeren ble temmelig full etter hvert...

SISTE: GOOGLE-BILEN OBSERVERT I GRENDA!
7. september 2010 klokken 15:45 ble Google-bilen med alle sine kameraer og antenner på taket observert i Grenda. Så nå skal Nordåsgrenda avbildes "her og nå" og legges ut på nettet. Alle hus ble behørig fotografert, og sikkert også den som måtte være så (u)heldig å befinne seg utendørs denne fine og varme septemberdagen. Flere av barnehagens barn også var ute på denne tiden. Vi venter i spenning på resultatet på Google Maps.

NYE LEIETAKERE HOS SAMSØE
I kjellerleiligheten i nummer 152 har et par fra Riga i Latvia flyttet inn. Romans Jurcenko er håndverker og vært i Norge en stund og har allerede rukket å utføre noen oppdrag her i Grenda. Konen heter Natalija Knisa-Jurcenko. De har en datter på 11 år som heter Jana. Familien er nå i full gang med å lære seg norsk. Velkommen!

GRENDAS ELDSTE KANIN ER GÅTT BORT
August 2010: Kaninen "Kløver", eid av Barbara i nummer 178 døde forleden dag. Den ble 9 år gammel. Dermed er det bare to kaniner igjen i det som en gang ble kalt for "Kaningrenda". De to gjenværende gnagerne eies av Siri og Even i nummer 70. Kaninmiljøet ble presentert og avbildet i Bergens Tidende i en artikkel om vår såkalte Kardemommeby, altså Nordås Selegrend Borettslag for endel år siden.

NYE BEBOERE I NUMMER 176
I Helse Bergen sitt hus i nummer 176 er Veronica og Øistein Svanes flyttet inn. De har to barn - Philip (3) og Frida (1). Veronica kommer fra Moss, Øistein fra Ås. De jobber begge på Haukeland sykehus som henholdsvis sykepleier og lege. Velkommen!

NYE NABOER INN I NUMMER 148!
Elisabeth og Mark Pasquine i nummer 148 har nylig solgt sitt rekkehus til Ingunn Småbrekke Vårdal og Dan Vegard Vårdal. De flytter hit fra Nordnes og har også med seg en liten gutt på tre år (Martin). Den nye familien ønskes hjertelig velkommen til Grenda! (Og lykke til i Ålesund, Elisabeth og Mark!)

ELISABETH OG MARK FIKK EN GUTT 13. JULI!
Elisabeth og Mark, som nylig flyttet fra Grenda til Ålesund (se over) har fått en liten gutt. Den lille sunnmøringen (han rakk såvidt ikke å bli bergenser) heter Joakim. Han veier 3085 gram og måler 49 cm. Vi gratulerer!
Sample Image
Joakim Pasquine

ELIN HAUGLAND NUMMER TRE I NORDISK SVØMMEMESTERSKAP
19. juli 2010: At Elin (14 år) i nummer 104 er god til å svømme, har vi visst lenge. Hun er medlem i Delfana svømmeklubb og var nylig med i nordisk mesterskap i Drammen. Der klarte hun å ta bronsemedalje på 800 meter fri. Gratulerer, Elin!
Siste: I NM Langbane i Trondheim forrige helg ble Elin nr 6 i seniorklasse og nr 4 i juniorklassen på 400 meter medley. Godt prestert!

NYE BENKER OG BORD TIL D-TUNET
D-tunet har fått nye, fine benker i solid materiale, og et bord i samme stil. Det er bare å slå seg ned! Tunet tar sikkert imot gjester også..
Sample Image

SANKTHANSAFTEN I GRENDA

Det var også i år et stort oppbud av mennesker på St. Hansaften i Nordåsgrenda. Til og med været var strålende denne gangen! Så alt lå til rette for en fin feiring. 
På ettermiddagen ble det som vanlig arrangert sporlek, eller natursti som det også kalles. Alle barn og unge, og mange voksne, ser ut til å elske dette. Konkurranseinstinktet kommer fram, alle vil selvsagt klare alle spørsmål, alle vil vinne. Poster med spørsmål var satt opp rundt om i Grenda.
Så kom kvelden. Langbord og benker var på forhånd satt ut, grillene var på plass. Ved 7-tiden ble det store bålet tent. Mange benyttet anledningen til å hive på gamle materialer, bord og stoler.
På grillen ble det lagt mat av alle slag - fra kjøtt og fisk, via grønnsaker og poteter, til marshmellows og seigemenn. Ved bordene gikk praten mellom naboer og gjester uti de små timer. Noen holdt selvsagt ut lenger enn andre. Mens andre tenkte at det var en (arbeids)dag imorgen. Bålet holdt lenge, og barna løp rundt og kastet på det de kunne. Ild er gøy!
Et fint arrangement i regi av tun C. God sommer!

Ingen bilde17. MAI - GRENDAMARATON FRA MORGEN TIL KVELD
Den som ikke har behov for å reise noe sted, kan egentlig greie seg med syttende mai-arrangementet i Grenda. Her foregår det saker og ting fra morgen til kveld. Feiringen av nasjonaldagen startet klokken 8 med flaggheising til fanfare på horn. Jan var som vanlig flaggheiser, Øystein spilte fanfaren. Deretter stilte årets Grendakorps opp for en minikonsert med nasjonale sanger. Grendakorpset bestod denne gangen av 11 musikere, herav 6 barn og 5 voksne. Prosesjonen med flagg, fane, korps og folketog tok runden gjennom Grenda, for deretter å finne veien opp mot Obersthaugen og Nordåstunet. "Ja vi elsker" ble fremført i Obersthaugen, men vi stopper ikke lenger ved Nordåstunet for å spille og synge. Her er ikke lenger faste beboere, kun pasienter på opphold, og noen pleiere. Vel tilbake i Grenda var det fellesfrokost i Grendahuset. Vanlig program med allsang, Grendakor, prolog ved Kjellrun og tale for dagen. Årets taler var Anders Pedersen, som opprinnelig er dansk og som betraktet feiringen fra sitt danske ståsted. Innimellom programmet var det bespisning av medbrakt mat og drikke. Mange bunader var å se. Etter frokosten reiste noen til byen, mens andre tok turen til det lokale arrangementet på Skjold. På ettermiddagen var det tid for leker for unge og voksne foran Grendahuset. Alltid populært! Sykkelløp, skje med potet, sekkeløp, stylteløp, tautrekking - alt var med. Og salg av is, pølser og brus, selvsagt. Om kvelden var det så familiefest i Grendahuset, med leker, folkedans ved Eva, og salg av mat og drikke. Nok et vellykket 17. mai-arrangement i Nordåsgrenda var over. Takk til tun G og B for at dagen også denne gangen kom vel i havn! 
OBS! Det ligger masse bilder i et eget album i "Bildegalleriet". (Ba med pilene helt ned til siste album.)


REDNINGSAKSJON I GRENDA - KATT REDDET NED AV TRE!
En dramatisk redningsaksjon fant sted i Grenda forleden maidag. En katt ble reddet ned av et tre i B-tunet. Se bildet. Det er noe uklart hvem som foretok den heltemodige redningen av katten. Bildet er levert av en anonym kilde.

Sample Image
Katten reddes ned av treet ved postkassestativet..


GRENDAKORKONSERT 
Grendakoret har igjen hatt vårkonsert i Grendahuset, denne gangen på en fredag, 30. april. Det var litt færre publikummere enn det som er vanlig, kanskje fordi det var en fredag kveld? Men de som var der så ut til å storkose seg, med konsert ved Grendakoret samt opptreden ved noen av Grendas mange musikalske barn. Først ut var Olav på piano. Deretter fulgte Samira og Martine med sang. Sang gjorde også Oda, Kristin og Marie til slutt. Det var servering til alle. Som vanlig var det også basar, der Berits berømte labber (ny design!) samt Grendakorets hjemmebakte kaker ble loddet ut. "Årets Annlaug" (bløtkake) gikk denne gangen til Anne Hilde. (Se bilder i eget album i Bildegalleriet!)

VÅRDUGNAD NOK EN GANG
Lørdag 24. april var det vårdugnad i Grenda. Oppmøtet var slett ikke verst, men som alle andre steder er det nok også her endel "Tordenskjolds soldater". Kontainer ankom fredag og ble etter hvert fylt godt opp. Singel til ballbanen ble spredt utover. Men her er nok fortsatt noe å gjøre med å jevne ut. Kosting og klipping, plukking av boss var ellers som vanlig blant arbeidsoppgavene. Kaffe og kaker ble servert bak Grendahuset når dugnaden var ferdig. Og ungene stilte som vanlig opp. Spesielt under serveringen!

SILJE I NUMMER 162 GJØR SUKSESS MED HELT NY MOBILTJENESTE!
Under overskriften "Mobilmamma lanserer trygg tjeneste for barn" ble Silje Vallestad intervjuet i Fanaposten 13. april. Gründer og trebarnsmor Silje Vallestad har nemlig nylig inngått partnerskap med mobilgiganten Motorola. Dette skjedde bare noen dager etter at hun vant innovasjonsprisen "Best Early Stage Startup" på Mobile Premier Awards i Barcelona. Selskapet heter Bipper og tjenesten gir foreldre blant annet mulighet til å kontrollere hvem barna kan snakke med, når mobilen kan brukes og hvor mye den kan brukes. I første omgang bli løsningen lansert i Norge og Bulgaria, der utviklerne er fra. USA kommer etter i løpet av året, og deretter mange andre land. Vi gratulerer Silje med suksessen!

ÅRETS KONFIRMANTER I GRENDA!
Vi har hatt to konfirmasjoner i Grenda i 2010:
Siri Amundsen Storheim i nummer 70 ble konfirmert borgerlig lørdag 24. april. Arrangementet fant sted i Grieghallen.
Tord Kvam i nummer 174 ble konfirmert i kirken søndag 2. mai. Seremonien foregikk i Laksevåg kirke. Festen fant sted i Grendahuset.

ET SNØDIKT - OG NOEN BILDER AV EN SNØMANNS SKJEBNE....
Anders Pedersen i nummer 68 har sendt oss et lite dikt, på sitt danske modersmål, og noen bilder av en snømann som barna hans lagde.

Snemand Frost, vår nye men høyst midlertidige ven,
fant livets form ved Kaspers og Karolines kyndige hen(der),
men måtte etter blott noen timers høyreiste skuen,
bøye seg for Frøken Tø's ømme men ubarmhjertige kuen.

Sample Image Sample Image Sample Image Sample ImageSNØ ER GØY! (IALLFALL FOR UNGENE.)
Vi har hatt masse snø og store snøfonner i Grenda i det siste. Ungene har kost seg med å ake, gå på ski og, i det siste, laget snøhuler i de store snøfonnene som har hopet seg opp. Her er et par eksempler:

Sample Image Sample Image Sample Image Snøhulebyggingen er i gang! (28. februar 2010.)


HVA ER VEL VINTER-OL MOT GRENDALEKENE?
Mens OL i Vancouver gikk sin gang, fant vinterens Grendaleker sted i bakker og løyper rundt Grendahuset. Den fine vinteren gjorde det enkelt for F-tunet å finne en passende anledning til å avholde vinterarrangementet i 2010. Søndag 15. februar fant lekene sted.
Det var aking, det var hoppkonkurranse, det var stafett. Og det var, ikke minst, god stemning blant de mange fremmøtte barn og voksne. Fakkelen brant i akebakken, Selegrend-fanen var hentet fram, mens flaggene vaiet i bakker og løyper.
Etter at lekene var over, var det servering av hot dogs og varm saft. Her var alle vinnere! Alle fikk sine velfortjente diplomer under premieutdelingen etter at lekene var over!

Sample Image Sample Image

KETIL KVAM MED UTSTILLING PÅ NESTTUN
Ketil Kvam, vår lokale kunstner som bor i nummer 154, har hatt en salgsutstilling med fargerike tresnitt på spisestedet Merenda på Nesttun. Utstillingen hengte fram til 4. mars, og hadde mye besøk.

Sample Image
Her henger noen av bildene til Ketil på kafeveggene, med motiv fra Urnes stavkirke.

"DET NYE LANDET" - NRK-DOKUMENTAR REGISSERT AV EKS-GRENDABOER
En ny stor TV-dokumentar med tittel "Det nye landet", om innvandingens historie i Norge, er regissert av en tidligere Grendaboer. Lars Petter Gallefoss vokste opp i Grenda og er sønn av Olav og Rita Gallefoss.

FLOTTE ISLYKTER UTENFOR HUSENE TIL SAMSØE OG KVAM!
Dersom du ikke har gjort det allerede, må du ta deg en tur ned i hjørnet av D-tunet. Her har familiene Samsøe og Kvam laget noen vakre og kunstferdige lykter av is. De tar seg spesielt vakkert ut om kveldene, når lysene er tent. Dette bildet ble tatt av redaktøren om kvelden den 20. januar.

Sample Image


JULETREFEST PÅ FØRSTE SØNDAG I 2010
Tun E hadde ansvar for juletrefesten denne gangen. Det var gang rundt juletreet i Grendahuset, det var julesanger og det var julenisse. Og alle barna fikk godteposer av nissen. Barn og foreldre koste seg i hverandres selskap.

GODT NYTT ÅR 2010 I GRENDA!
Som vanlig gikk nyttårsarrangementet vel av stabelen. Denne gang i et fantastisk vintervær, med snø, mange minusgrader og fullmåne. Først var det nyttårsbukkene som kledte seg opp og vandret fra hus til hus. Snopet ble tatt vel imot. Mange morsomme og sjarmerende innslag var å se, med barn i alle aldre. Alle stilte med en sang, enten en kjent julesang, eller en sang som var selvlaget for anledningen. (Bilder av julebukkene kommer snart i et eget album i Bildegalleriet.)

Deretter var det fakkeltog rundt i Grenda i det vakre vinterværet. Og etter dette var det som vanlig opptreden av mange av julebukkene og kåring av de beste i Grendahuset. 

Kvelden endte med oppskyting av bakkeraketter og fyrverkeri, mens andre nøyde seg med stjerneskudd. Rundt midnatt var det mange av oss som gikk rundt og ønsket våre naboer et godt nytt år!

GRENDAS EGET KOR MED KONSERT I KULTURHUSET
November 2009 - konserten med Novgorod i Kulturhuset ble en suksess!
Konserten 15. november samlet rundt 200 tilhørere i det nye Kulturhuset på Nesttun. Mange nåværende og tidligere naboer og venner stilte naturligvis opp, men også mange andre hadde tatt turen. Konserten ble en stor opplevelse både for tilhørerne og korets medlemmer. - Et høydepunkt i korets karriere, som noen uttalte etter konserten. Les mer på Grendakorets egne sider.

VELLYKKET KROKVELD

Tun C hadde ansvar for krokvelden, som ble arrangert fredag 13. november. En gjeng glade beboere samlet seg i Grendahuset for å synge Bob Dylans viser, spise og drikke og kose seg. Takk til Arild Tangerås for strålende gitarakkompagnement og sang.

DUGNAD I GRÅVÆR

Lørdag 26. september ble dugnaden gjennomført. Mindre folk enn vanlig møtte opp. Det var sikkert flere årsaker til det. Kanskje først og fremst bygeværet, mens andre var på loppemarked. Det ryktes at noen til og med var med på "Stoltzekleiven opp"!

Regn er ikke det triveligste arbeidsværet, men det er som kjent ikke noe som heter dårlig vær, bare dårlige klær, og den rette dugnadsånden. Familien Anfinset/Senneset har dugnadsånd og stilte fulltallig, to voksne og fire barn!

Dugnadsarbeidet ble fordelt av dugnadsansvarlig i styret, Alexander Carlson. Det ble ryddet i borettslagskjelleren, plukket boss, luket, kostet og raket. Og ikke minst ble granhekken bak barnehagen/Grendahuset ikke bare klippet, men rett og slett fjernet, etter avstemning der og da.
Det ble åpent og fint. Noen mindre busker eller planter vil sikkert komme på plass etter hvert.
Etter dugnaden var det tid for kaffe, te og hjemmebakte kaker og boller, saft og is til ungene.

Her er noen bilder (flere fins i "Bildegalleriet"):

Sample Image Sample Image Sample Image
Jørgen Schütz fikk opp rota...    Ragnhild Aasvang stiller            Dugnadskaffen er noe av det viktigste.
gjerne på dugnad.             Under Alexanders parasoll denne gangen.JULIAN ER FØDT!

15. september 2009 klokken 11:19 kom lille Julian til verden!
Han veide 3 330 gram og målte 50 centimeter.

Mamma Gyrid, pappa Roald, Emilie (11 år) og Mathias (6 år) i nummer 112 er kjempestolte og godt fornøyd med resultatet. Smile
Grendaposten gratulerer!

Sample Image

Dette er Julian.


EN VÅT AUGUST, OG EN VÅT SEPTEMBER...
Sample Image

Så vått kan det bli på fotballbanen... (mobilfoto: red.)


5 KONFIRMANTER FRA GRENDA I ÅR

Disse fem ungdommene skal konfirmeres i Skjold kirke nå i august/september:
Lørdag 29. august: Eir Ingeborg Helland (nr 138)
Søndag 30. august: Eirik Tonnem og Bård Tonnem (nr 140)
Lørdag 5. september: Solveig Margrethe Knoph Klokkerud (nummer 128) og Eivind Haugland (nr 104)

SANKTHANSAFTEN 2009 - EN SOLRIK OG MINNEVERDIG MIDTSOMMERKVELD I GRENDA

Sample Image Sample Image Sample Image

Mye folk rundt bordene                     Hyggelig naboprat                          Bål hører med!


Nok en St. Hansfeiring er over i Nordåsgrenda. I det strålende været var det svært mange som fant veien til plassen mellom akebakken og Grendahuset.

Men før man kom så langt var det duket for natursti, med mange poster, spørsmål og konkurranser underveis. Både barn, ungdommer og voksne deltok med liv og lyst. Dette må vel kalles teambygging på grendavis.

Bord og benker var hentet fram fra alle tun rundtomkring. Likevel måtte mange hente sine egne bord og stoler for at det skulle bli plass til alle. Beboere, familie og venner, utflyttede, nyinnflyttede - det er visst ingenting som en Sankthansfeiring i Grenda.

Etter en noe problematisk start og flere mislykkede forsøk på å få fyr på grillene (på tross av flaske på flaske med tennvæske), var grillingen i gang. (Tips til neste gang: Husk å kaste alt gammelt kull i grillene, og ikke bruk briketter.)

Koteletter, flintsteker, pølser, biffer, fisk og marshmellows ble grillet. Roen senket seg, den skrikende sulten tok slutt. Så gikk man over til godsnakk med naboer, kjente og ukjente rundt bordene.

Noen av Grendakorets medlemmer bidro med litt sang. Deretter var det kåring av de beste lagene i årets natursti, og utdeling av premier, til stor jubel.

Bålet ble tent. Et høydepunkt, spesielt for ungene. Nesten som juletreet på julaften. På grunn av at det var stor mangel på treverk til bålet i år, måtte det arrangerende tunet hente inn paller utenfra. Pallene var festlig (om ikke miljøvennlig) dekorert med plastringer i rødt og blått. Men det brant grådig godt!

En hyggelig Sankthanskveld i et praktfullt sommervær. Takk til tun B for et fint arrangement!

Se bilder fra kvelden i eget album i Bildegalleriet.DET MALES OG REHABILITERES I GRENDA...

1. juli 2009: Malerne ligger 2 uker foran planen. Måtte godværet holde!

Bildet nedenfor viser opprigging av stillas på nummer 124. Hvilken farge blir det her, mon tro?
Sample Image

Juni 2009: Arbeidet er i full gang i B-tunet. Stillasene er for lengst kommet opp, det skiftes bord, flikkes og males.

Noen hus får også ny farge! Fargediskusjonen går høyt, og det har ved unntakstilfelle vært gitt tillatelse til å velge en annen farge på huset, så sant dette har vært en av de "godkjente" husfargene i Grenda.
Farge på ytterdør kan imidlertid velges fritt.

Her er noen bilder fra arbeidet:

Sample Image Sample Image

Sample Image Sample Image


PÅ "FRONTSIDEN" AV TUN C SKJER DET OGSÅ SAKER OG TING:

Det er kanskje ikke så mange som går og kikker på forsiden av B- og C-tunene som går fra parkeringsplassen og nedover?
Her er det for eksempel kommet opp to fine terrasser:

Sample Image

 NYTT OM MUR:

En fin, ny mur er kommet opp i F-tunet:

Sample Image17. MAI - ÅRETS STORE ARRANGEMENT I GRENDA!

Sample Image Sample Image
Foto: John Ivar Haugland

Det er alltid to tun som står sammen om det årlig syttendemai-arrangementet. Så også denne gangen, da tunene F og G stod for tur til å få dette heldagsarrangementet av stabelen.

Været var strålende og solen skinte. Dagen ble som vanlig innledet med flaggheising klokken åtte. Tradisjonen tro var det Jan Støren som stod for dette, godt assistert av brødrene Sigurd og Hallvard. Øystein Klokkerud spilte fanfare. Rolf Unneland bidrar gjerne med diktlesning, og han sviktet ikke denne gangen heller. Etter den høytidelige åpningen var det tid for årets Grendakorps til å spille et utvalg nasjonale sanger. Korpset innledet med ”Ja, vi elsker” og fulgte opp med ”Fagert er landet” og ”Gud signe vår konge god”. De mange fremmøtte sang med på det de kunne. To vers av hver sang kan de fleste voksne.

Så var det å stille opp forsamlingen i årets tog. Først kom Sigurd med flagget, liksom i fjor. Bak ham kom to gutter med Grendas fane. Bakenfor der igjen stilte Grendakorpset opp, denne gangen bestående av hele 9 medlemmer:
Camilla, Andrea og Maren fra Skjold skolekorps på klarinett; Frode Storaas og John Ivar Haugland på kornett; Leif Møklebust på tuba; Øystein Klokkerud på barytonhorn. Sist, men ikke minst, vår unge debutant William (Christensen) på lilletromme og vår faste mann på stortromme, Jan Støren.
Toget gikk gjennom de ulike tunene i Grenda, til marsjtonene av ”Norge i rødt, hvitt og blått” og ”Gammel Jegermarsj”. Tradisjonen med å fremføre nasjonalsangen foran Nordåstunet ble brutt i år, da stedet ikke har noen faste beboere lenger. I stedet ble det sang og spill inne i vårt naboborettslag, Obersthaugen før toget returnerte til Grenda.

På syttendemai-frokosten er det alltid fullt grendahus. Det var det også i år. Mange synes at denne fellesfrokosten med medbrakt mat og drikke er dagens høydepunkt, om det er aldri så trangt mellom bordene. Grendakoret åpnet programmet med to sanger. ”Springdans fra Bergen” er en klassiker. Frode Storaas var dagens festtaler. En tankevekkende tale med internasjonal vri. Vi er alle nordmenn når det gjelder, selv om vi ikke alltid er det likevel… Aleksander Rybak, født i Hviterussland, som nylig vant Melodi Grand Prix er et kjent eksempel på dette. Taleren var iført ”bunad” fra Burkina Faso i anledning dagen.

Neste innslag var Jon sin prolog, som Kjellrun Westerfjell alltid fremfører på 17. mai, en fast tradisjon under frokosten gjennom mange år. Mellom spisingen ble ”Ja vi elsker” og ”Bergenssangen” avsunget, stående.
Etter frokosten var det tid for en liten pause, før noen forsvant til byen og andre til Skjold skole for å se på de forskjellige prosesjonene. Utearrangementet for barn i alle aldre startet opp klokken to. Det fine været gjorde at mange hadde funnet veien over til benkene som var utplassert foran Grendahuset. Andre satte seg på plenen under kirsebærtreet i rundkjøringen. Is, brus og pølser ble solgt fra en bod.

Inge Svenheim ledet lekene med den hjemmelagde roperten. Først var det flere heat med potetløp, deretter fulgte sekkeløp og stylteløp. Til sist var det drakamp med tau. Her vil gjerne de fleste være med. Jenter mot gutter. Det er uvisst hvem som egentlig vant, men like gøy er det uansett. Etter lekene var det premiering med is til alle deltakende barn og unge.


Feiringen i Grenda avsluttes alltid med familiefest i Grendahuset. (En gang ble denne festen droppet, men det blir visst aldri tilgitt..) Eva Aakermann fikk som vanlig en gjeng med på internasjonal folkedans. Kjempegøy. Som vanlig stod den tyrkiske ”Kyssedansen” på programmet til slutt. Smask!
I etasjen over var det tegneleker for barn og voksne, oppdelt i lag. Uteleker var det også denne gangen. Suppe, brus og øl ble solgt til gjestene, og folk så ut til å kose seg.

Nok en syttende mai er over i Nordåsgrenda. Takk for fint arrangement til tun G og F!

Bilder: Se 17. mai-albumet i Bildegalleriet!GRENDAKORKONSERTEN - FORTSATT ET AV VÅRENS VAKRE EVENTYR

Sample Image Sample Image
Deler av Grendakoret med dirigent Eva         Det var lang kø for å trekke lodd!

Vårkonserten fant denne gangen sted på en onsdag kveld, nærmere bestemt 13. mai. Søndag er vanligvis en bedre dag å samle folk, men denne gangen lot det seg dessverre ikke gjennomføre. Så var det da også færre publikum til stede enn det vanligvis er, denne kvelden. Men barn var det mange av, de fleste samlet seg som vanlig på de fremste benkene og stolene.

Grendakoret hadde sine to egne avdelinger, denne gangen et vårlig program. Sangerne var i storform, en uke før halve koret skulle av sted på tur til Stockholm. Og midt imellom disse to koravdelingene fikk vi tre innslag med noen av Grendas barn. Sanginnslag med Maria og Ellisiv ga oss en fin opplevelse. Halvard spilte flott på gitar, assistert av sin spillelærer Kari. Og Kristin, Asha og Oda fremførte en kjent sommersang. Alle barna som opptrer i Grendahuset kan være sikre på å få stor applaus, så også denne gangen. Dette er en trygg og fin arena å fremføre sine ting.

K-a-f-f-e ble så servert, sammen med te, saft og korets hjemmebakte kaker. Lodder ble solgt underveis, og de fremmøtte var flinke til å kjøpe. Så var da også gevinstene mange! Først og fremst Berit sine velkjente, fargerike labber, dernest Grendakorets hjemmebakte kaker, fruktkurv og andre gevinster.  Gyda fra vår søsterborettslag Obersthaugen vant "halvårets Annlaug" (som til orientering er navnet på en kake).

Den som ikke kom hjem med en eller flere gevinster denne kvelden kan umulig ha kjøpt lodd. En trivelig kveld i lag med naboer, famile og andre bekjente. Men neste gang blir det nok på en søndag igjen. Vel møtt til høsten.

Se eget bildealbum fra kvelden i Bildegalleriet!


LILLE MAJA I NUMMER 78

28. august 2008 kom Maja til verden. På det tidspunkt var hun 55 cm lang og veide 3 700 gram.
Mor og far heter henholdsvis Elisabeth og Thorleif og bor i nummer 78. Allerede i august begynner hun i barnehagen i Grenda.

Her er et bilde av Maja:

Sample ImageGRATULERER, OG VELKOMMEN!

Siste: Elinor Chelsom Vogt i nummer 170 giftet seg 30. april i Madrid med sin Lars-Marius. Vi gratulerer!
Samtidig ønsker vi Lars-Marius Ulfrstad velkommen til Grenda!

VÅRDUGNADEN - EN FIN OG NYTTIG MÅTE Å MØTE DINE NABOER PÅ

Årets vårdugnad fant sted lørdag 18. april.

Det var god oppslutning om arrangementet. Veier og parkeringsplasser ble kostet. Planter ble beskåret; det ble raket, luket og pyntet i fellesbedene. På parkeringsplassene ble nye, gule striper malt opp mellom bilplassene. (Alle unntatt en hadde fjernet bilene sine på øvre parkeringsplass!)

Rot og boss ble kastet i de utplasserte containerne. Men ikke så hyggelig å oppdage at noen har kastet spesialavfall som maling og elektrisk utstyr i containerne. Dette hører ikke hjemme der, og gir en merkostnad for borettslaget. Og to av barna ble tilsølt av blåmaling.

Dugnaden ble som vanlig avsluttet bak Grendahuset, med servering av hjemmebakst, kaffe og saft til barna. I en periode så det mer ut som et barneselskap enn som et voksenarrangement! :-)
Dugnader er sosiale arrangementer. Det å få prate med og bli litt bedre kjent med naboen er en viktig del av det hele. Samtidig er det utrolig hvor mye arbeid som kan bli gjort i løpet av noen lørdagstimer. Velkommen på ny dugnad til høsten!

Sample Image Sample Image
Liv og Elisabeth i full sving.                  Vår lokale anleggsgartner, Oddvar beskjærer buskene.

Flere bilder fra dugnaden er lagt ut i et eget album i "Bildegalleriet".


10 000 KRONER TIL GRENDAKORET!

Grendakoret har fått tildelt 10 000 kroner fra Vital Forsikring, gjennom det såkalte Vitalfondet!
Vi gratulerer og takker Vital for den økonomiske støtten.
Grendakoret reiser for øvrig på tur til Stockholm i mai, der de blant annet skal møte et svensk kor.

TORIL OG JOHN IVAR HAR FÅTT EN SØNN!

26. mars 2009 fødte Toril i nummer 142 en gutt. Pappa John Ivar forteller at vekt og lengde på pjokken er henholdsvis 3.280 gram og 51 cm. Vi gratulerer foreldrene og de to storesøstrene! Alt sies å være bra med alle fire. Gutten har allerede fått et navn: Sindre.
Sample Image Dette bildet av Sindre har vi fått av pappa John Ivar.


GRENDAS NEST SIST ANKOMNE...

- heter Aslak og er sønn av Elisabeth og Tor Inge i Nordåsgrenda 152. Storesøsteren heter Ellisiv.
Aslak ble født 16. januar 2009.


Sample Image
Her har vi fått inn et bilde av Aslak.

TIRIL HETER JEG...

Nedenfor ser dere et bilde av Tiril, lillesøster til Tuva i nummer 160. Foreldrene heter Kristine og Halvard. Lille Tiril kom til verden 10. november 2008.

Sample Image
Foto: Kristine Holt Nilsen


SKIRENN I GRENDA

Lørdag 14. februar ble det for første gang på mange år arrangert skirenn i Grenda. Vær og skiføre var strålende, oppmøtet var godt - mange hadde vært kreative og kledd seg ut. Det ble arrangert både akekonkurranse og skirenn for små og store barn. Etterpå smakte det kjempegodt med varm saft, kaffe og boller. Det hele ble rundet av med utdeling av premier, diplomer og sjokoladepenger til alle. Takk til tun E for et kjempeflott arrangement!

Toril Haugland

Sample Image Sample Image
Foto: John Ivar Haugland.
(Se flere bilder tatt av John Ivar, Nils Anfinset og Kristine Holt Nilsen i eget album i bildegalleriet!)


11. februar 2009: VINTER I GRENDA

Det er vinter, kulde og snø i Grenda. Solen skinner, og folk kommer ut for å kjenne på det fine været. Ungene leker i snøen. Ski, snowboard og akebrett er hentet fram. Det hoppes og akes og lekes ute.

I Juniorklubben hadde barna tegnekonkurranse igår, 10. februar. Her er tegningen til Heine, som bor i nummer 114 og går i 3. klasse på Skjold skole og Emil (nummer 168), som går i 2. klasse på samme skole.

Sample Image Sample Image

24. januar 2009: SPELLEMANNSPRISEN: FULL UTTELLING TIL NORDÅSGRENDA!

To band med tilknytning til vårt borettslag stakk av med Spellemannspriser i år: Real Ones vant prisen for beste popgruppe. Her er tre av medlemmene vokst opp i Grenda: Brødrene Ivar og David Chelsom Vogt, pluss Jørgen Sandvik. Orbo & the Longshots tok prisen for beste bluesartister. Her er Reidar Frugård Opdal med på keyboard. Felles for alle guttene er at de har vokst opp i Grenda. Dernest var de med i den daværende Musikklubben, som holdt til i Grendahuset. Sist, men ikke minst har de alle opptrådt på flere Grendakorkonserter. Vi i Grenda er stolte og gratulerer dere alle!


JULETREBRENNING PÅ BÅLPLASSEN I AKEBAKKEN

Det har blitt en årlig tradisjon i Grenda å lage bål av juletrærne tidlig i januar, når julen er over. Eva Aakermann og Rolf Unneland tok nok en gang initiativ til dette arrangementet. Eva forteller at de iår brant ca 25 juletrær. Noen ble fraktet til bålet av naboer, andre ble oppsporet rundt omkring. Gløgg, boller, kaffe og saft ble servert. 8-10 voksne og rundt 12 barn dukket opp. Det var en fin stund rundt det lystige bålet. Flere av trærne var våte, så bensin måtte til for å få skikkelig fyr! Arrangørene skulle ønske at enda flere voksne hadde dukket opp, sammen med sine barn. Dette er en sosial "happening" som gjerne gjentas neste år!


JULETREFEST

Også denne julen (i januar) ble det holdt juletrefest i Grendahuset, med gang rundt juletreet (to ganger!), julesanger (til Torill H. sitt pianoakkompagnement) og servering. Til slutt kom julenissen på besøk med godteposer. Tun D stod ansvarlig for arrangementet, som noen sier må ha vært det beste på flere år..


NYTTÅRSAFTEN 2008 - 2009

Programmet for nyttårsaften var slik det alltid er: Først nyttårsbukker (julebukker) på vei, ferdig "pyntet", ut i Grenda klokken halv fem på ettermiddagen. Heldigvis hadde regnværet gitt seg.
Deretter fakkeltog og etter det kåring av de beste nyttårsbukkene i Grendahuset. Til slutt nyttårsraketter (denne gangen uten pinneraketter), stjerneskudd og hilse på naboene og ønske hverandre godt nytt år klokken 12.

Sample Image
Noen av nyttårsbukkene som kom på besøk. (Flere bilder ligger i bildegalleriet! Se eget album.)

I år var det forresten utrolig mange "bukker". Det sies rundt 60, og kanskje vel så det. I tillegg deler av Grendakoret, som ruslet rundt og sang i noen hus litt utpå kvelden.

Takk for arrangementet til tun C.

Godt nytt år, alle sammen!

SANTA LUCIA - OGSÅ I GRENDA
Sample Image Foto: Bernd Beese.

I Grenda har vi mange feiringer for små og store. Lanternefesten markeres 14. november ved at barn og voksne går rundt i Grenda med hjemmelagde lykter og lanterner (laget i juniorklubben og andre steder) og synger lanternesangen, før de finner veien inn i Grendahuset til kaffe, brus og kaker med familien, eventyrlesing og kos.

13. desember er selve Luciadagen. Tre søte Luciakledte jenter var ute og gikk på kvelden, denne 13. desember. Fint pyntet i sine hvite drakter besøkte de en rekke hus i Grenda, stilte seg fint opp og sang Lucia-sangen så noen hver kunne bli rørt. Flott fremført, jenter. Og lussekattene smakte deilig!


PÅ GLATTISEN I NÆROMRÅDET
I uke 50 var det blank holke i Grenda. Den som våget seg ut måtte gå forsiktig. Gode naboer gikk ut for å strø med sand. Ja, det er nå også en forpliktelse... Og traktoren var også ute og strødde på hovedveiene. La oss håpe det ikke var noen som brakk fot eller lårhals eller andre kroppsdeler denne glatte uken! Etter hvert regnet alt sammen selvfølgelig bort. (Bildet nedenfor er tatt søndag 14. desember, på tampen av glattuken.)

Sample Image
Is i Grendahusbakken


GRENDAKORKONSERTEN - POPULÆRT SOM ALLTID!
Mang en Grendaboer samt diverse familie og venner hadde funnet veien til Grendahuset denne søndagskvelden den 23. november. Programmet startet som vanlig med at Grendakoret med sin dirigent Eva Aakermann fremførte tre sanger, hvorav to var helt nye for anledningen. De minste barna var lydhøre og tålmodige tilhørere på første benk. Koret fikk som vanlig velfortjent applaus...

Etter dette var det tid for barne- og ungdomsavdelingens innslag, presentert av Grendakorets Kari Knoph. Hallvard var først ut. Han spilte gitar, er helt fersk "i gamet", men hadde allerede fått god dreis på gitarspillet. Etter dette kom Helene og Kaja opp for å synge vakkert til Hallvard sitt gitarakkompagement, på tross av en kraftig forkjølelse. Deretter hadde de to jentene sitt eget sangnummer. Så fulgte Siri på valthorn. Hun har etter hvert fått lang konserterfaring fra Grendakorkonsertene, og hadde en flott framføring av "Solveigs sang". Siste post på denne avdelingen var en festlig, sjarmerende sangopptreden av fire jenter. "Farfarsangen" var ganske enkelt imponerende.

Sample Image
Gitarist Hallvard og syngejentene Helene og Kaja.
Kari assisterer.
I kø for å trekke lodd hos Jakob!      Sample Image


Grendakoret tok så over med to sangnumre før koristene satte kaffe, te, saft og hjemmebakte kaker ut på bordene. Alt mens loddsalget gikk sin gang. En Grendakorkonsert er jo også basar! Astrid Tonnem sin mor, Berit Michelsen, hadde strikket utallige (100!) labber (sokker) til utlodningen også denne gangen, og i tillegg kom flere kaker, fruktkurver og andre gevinster. Så vinnersjansen var meget stor! Stor stemning blant barn og voksne under utlodningen, som vanlig lystig presentert av korets Jakob Sandvik, godt assistert av korets Leif Møklebost. Grendakoret fikk inn hele 3.380 kroner denne kvelden.

Se flere bilder fra Grendakorkonserten på Bildegalleri, øverst til høyre på hjemmesiden!


EN NY GRENDABOER ER FØDT! Kiss
Mandag 10. november 2008 fikk Tuva (3 år) en lillesøster! Kristin og Halvard i nummer 160 ble denne kvelden foreldre til en jente som veide 3.560 gram og målte 51 cm. Halvard forteller at alt står bra til med barn, mor, storesøster og ham selv!


VELKOMMEN TIL NY ANDELSHAVER I 116!
Marit Lyngås er ny eier av nummer 116, som Cecilie Martens-Nielsen eide tidligere. Marit holder fortsatt på å pusse opp, men regner med å flytte inn ved juletider sammen med sine to sønner, Martin (18) og Erik (15). Velkommen til alle tre! 


GRENDA FORTSATT "HALLOWEEN-FRI SONE":
For noen år siden ble Nordås Selegrend Borettslag erklært som "Halloween-fri sone". Så vidt vi vet er fortsatt denne erklæringen gyldig. En av naboer bad oss å minne beboerne om dette i anledning den 31. oktober, som nå er passert! Redaktøren så for øvrig ikke et eneste Halloween-kledt barn denne kvelden...


VELKOMMEN TIL NY ANDELSHAVER I 86 B!

May Britt Wiel Haugland flyttet inn i nummer 86 B, 2. etasje, i september. May Britt kommer opprinnelig fra Fana og jobber som lærer på Åsane gymnas. Vi ønsker May Britt velkommen til Grenda! Samtidig flyttet Mikael Rønneberg og Beate Haugland ut av Grenda.


HØSTDUGNADEN 2008 I MÅL:

Oppslutningen om høstens dugnad kunne nok ha vært langt bedre. Snaut 10 voksne personer pluss noen barn stilte opp på dugnaden denne lørdagen den 20. september. Hekker og busker og trær ble klippet og kuttet, det ble renset opp i grøftene. Minitraktoren var på plass.

To containere ble plassert ut i rundkjøringen - en container for organisk avfall, en for skrot og annet boss. De fleste hadde heldigvis fått med seg hva som skulle plasseres hvor, men likevel var det noen som blant annet hadde klart å hive en diger sofa opp i containeren med greiner og kvister.. Og det er ille når en mor forteller at barnet har smakt på innholdet i tomme medisinflasker og har blitt tilsølt av maling fra malingsbokser!

Dugnadsansvarlig i styret, Ketil Kvam, var godt fornøyd med dugnadsinnsatsen for de som stilte, men likevel skuffet over oppmøtet. Enkelte borettslag krever en dugnadsavgift for den som ikke kan, eller ikke ønsker, å stille på dugnadene. De som bidrar med dugnad slipper naturligvis å betale. Kanskje en idé for vårt borettslag også?

Mange glemmer den sosiale siden ved dugnadene, muligheten for å slå av en prat med naboene, og ta en kopp kaffe og en kake utenfor Grendahuset etterpå. Det byr seg nye muligheter til våren igjen!

Dersom du vil se de tre bildene som ble tatt på dugnaden, finner du disse under "Bildegalleri". Herfra velger du albumet "Fra Grenda" og går til de siste bildene i albumet.


Sample Image Jørgen i full gang med å renske opp.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KONFIRMANTER I GRENDA I 2008:

Ingrid Svenheim Rene (nummer 100) ble konfirmert borgerlig i mai. Arrangementet foregikk i Grieghallen. 

Hans Are Aasvang (nummer 120) ble konfirmert lørdag 30. august.
Amanda Tyssøy (nummer 122) ble konfirmert lørdag 6. september.
Begge de to sistnevnte ble konfirmert i Skjold kirke.

Vi gratulerer alle de tre ungdommene!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VELKOMMEN TIL NY ANDELSHAVER:

Juni 2008: Ingebjørg og sønnen Olav har allerede bodd i Grenda i et knapt år. Nå har Ingebjørg kjøpt toromsleiligheten de har leid i nummer 126, 2. etasje tilhørende Heidrun B. Holm Aakermann (pris kr 1.250.000). Heidrun og sønnen Audun har flyttet til Oslo.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SANKTHANSFEIRINGEN VEL AVVIKLET!


Nok en Sankthansaften er "i boks". Tun G hadde ansvar for arrangementet den 23. juni. Det er alltid spennende å se hva slags vær vi får denne dagen, og det så lenge nokså utrygt ut, med store muligheter for en regntung kveld... Kvelden i forveien ble alt lagt til rette for det kommende regnværet, med presenning strukket over de oppstilte langbordene. Presenningen blåste etter hvert vekk. Men vi var heldige, og det holdt seg tørt og fint så godt som hele ettermiddagen og kvelden.

Alle ingredienser som hører med til den årlige feiringen av midtsommeren var på plass. Natursti, med poster spredt rundt om i Grenda er alltid populært. Hvor mange barn bor i nummer 162? Hva heter statsministeren i Norge? Osv. osv.

Klokken 19 ble bålet tent. Mye fuktig ved gjorde det nødvendig å hive på en del tenningsvæske, eller parafin, eller hva det nå var... Ole-Johan passet godt på at bålet ble forskriftsmessig brent og at ikke barna kom for nær. For øvrig gikk både stoler og kaninbur og mye annet brennbart skrot med på bålet.

To nyinnkjøpte griller ble tatt i bruk for aller første gang. For grillkull, vel å merke. Vi har jo i alle år vært vant til de nedgravde langgrillene i sandkassen... Noen savnet dem kanskje, men denne gangen slapp iallfall folk å gå ned i knestående for å få grillet sine pølser og flintsteker. En noe redusert variant av Grendakoret stilte opp og sang. Det var nok langt færre folk ved langbordene enn det som vanlig er denne gangen, men de som var der koste seg iallfall! Neste dag var arbeidsdag, så feiringen ble sikkert avsluttet "i rimelig tid".


Sample Image Ole Johan passet bålet.


Du finner noen flere bilder fra feiringen i et eget album i Bildegalleriet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HELENE ØNSKER SEG EN BALLBINGE:

Grendaposten har mottatt følgende brev fra Helene (snart 10 år) i nummer 114:

Vi i Nordåsgrenda 114 og nesten alle de andre i Nordåsgrenda vil ønske med hele sitt hjerte å få en ballbinge!

Det er nesten bare barn i Nordåsgrenda. Vi har en grus fotballbane og en gammel kurv vi spiller basket på. Jeg lurte på om dere kunne sørge for å la oss få en fordi alle andre vil det også, og at alle i grenda er så aktiv og elsker å spille basket og fotball!

Håper dere vil hjelpe oss. Hvis dere vil hjelpe oss, det hadde vi satt stor pris på, kunne dere kanskje sende et brev til meg? Adresse: Nordåsgrenda 114, 5235 Rådal.

Vær så snill!
Hilsen Helene Tangerås Ottesen

PS: Tusen tusen takk om dere hadde gjort dette for oss alle i Nordåsgrenda.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VELKOMMEN TIL NYE NABOER OG ANDELSEIERE!
Oddvar Jersin har flyttet inn i nummer 64, 2. etasje, sammen med sønnen Iver (3 år).
Oddvar er anleggsgartner, flyttet hit fra Hop, men kommer opprinnelig fra Odda.

Mikael Rønneberg og Beate Haugland har flyttet inn i nummer 86 B.
De har en schäfer som heter Rocco. Oddvar driver med travhester, Beate jobber i hotellbransjen. Paret bodde tidligere i Sandefjord.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Litt om papirutgaven av Grendaposten:

Grenda har siden borettslagets start hatt sin egen uavhengige næravis, Grendaposten.

Avisen (eller bladet, om du vil) har gjennom årene inneholdt stoff om smått og stort fra Grenda; intervjuer, reportasjer, fortellinger og dikt, tegninger og bilder med mer. Alle beboerne har kunnet bidra med stoff til avisen. Dette har vært et forum der unge og gamle har kunnet skrive om det de har på hjertet. 

Etter 2006 har det dessverre ikke kommet ut noen papirutgave av Grendaposten. Dette skyldes at nåværende redaktør etter å ha holdt på siden 1994 har bestemt seg for å legge inn Grendaposten-årene. Vi søker  derfor en eller flere personer fra Grenda til å ta over denne trivelige dugnadsjobben! (Nåværende redaktør hjelper gjerne til med å komme i gang.)

Av stoff som har stått i de foregående numrene av Grendaposten kan nevnes:
- styre og stell i Grenda
- oversikter over tun og kommende tunarrangementer
- informasjon om kjøp, salg og innflytting i Grenda
- spalten ”Har du hørt, eller lagt merke til at…?”
- stoff om ulike arrangementer og dugnader
- dikt og fortellinger, reportasjer, tegninger og bilder
- stoff med tilknytning til ulike årstider
- tegne- og diktkonkurranser, vitser og annet stoff for barn
- bilder med tilknytning til Grenda

Jubileumsnummeret, som kom ut i juni 2006, var på 72 sider, og hadde en egen avdeling med stoff fra Grendas historie. For første gang ble bladet trykket (mot tidligere kopiert) og inneholdt for første gang en del fargebilder. Dersom du ønsker et eksemplar av denne utgaven, har vi ennå noen på lager. Ta i så fall kontakt med redaktøren.

BOB kåret Grendaposten til beste borettslagsavis i 2001.

Ansvarlig redaktør er inntil videre Øystein Klokkerud, Nordåsgrenda 128.
Telefonnr: 55 13 82 89 / 934 07 034.
E-postadresse: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .

Sist oppdatert mandag 19. juni 2017 21:54