Nordås Selegrend Borettslag

... drømmen om de sæle grender

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Home Juniorklubben

Juniorklubben

E-post Skriv ut PDF

Juniorklubben er for barna i Grenda som går i 1.-7. klasse.

Barna treffes en ettermiddag i uken fra kl. 18:00 - 19:30 i kjelleren i Grendahuset, fra høstferien og ut november og fra januar til påske.

Klubben drives av foreldrene, tre foreldre har vakt hver gang. Aktivitetene blir bestemt på foreldremøte, og det blir laget plan og vaktliste.

Aktivitetene på klubbkveldene er bl.a. spillkvelder, kino kveld, felles kveldsmat, diskotek, karneval, lanternefest og juleverksted.

I tillegg til aktivitetene selges det juice og serveres enkel mat.

Årskontingenten er 100 kroner.

Sample Image Juniorklubben, mars 2012 (foto: Steinar Christensen)

Juniorklubben er for alle barna i grenda som går i 1.– 7. klasse.

Klubben drives av foreldrene, og tre foreldre er vakt sammen hver gang.

Mandager i Grendahuset
Kl. 18.00 – 19.30
(vaktene møter kl. 17.50)

· La mobilen ligge igjen hjemme

· Vaktene møter kl 17:50

· Medlemsavgift er 100 kr. per barn. Betal til Kristine (mor til Tuva)

En forelder stiller opp for sitt/sine barn som er oppført på listen. For å klare å drive juniorklubben på en måte som gjør at både barn og voksne trives disse kveldene, er det viktig at 3 voksne er til stede ALLE gangene. NB! En må bytte vakter innbyrdes om det ikke passer med vakten som er satt opp.


Spillkveldene:
En må gjerne forandre aktiviteten som er satt opp hvis en ønsker det, med for eksempel aking om det er snø, ballspill hvis det er fint vær osv.
Bak skyvedøren ved kjøkkenkroken står et låst skap – dette er juniorklubben sitt. Nøkkel finnes i nøkkelskapet i garderoben. I skapet finnes spill, tegnesaker, formingsmateriell, bordtennis racket og baller. Nettet til bordtennisbordet er ikke vårt og skal ikke låses inn i skapet. I hyllen ved siden av skapet finnes også et ishockey spill.

Lage lanterner (høsten):
Alle barna har med egne syltetøyglass. Juniorklubben kjøper inn pynt, tynn ståltråd og telys. A-vakten har hovedansvar for å hjelpe barna med å lage lanternene ferdig og å øve inn lanternesangene.

Lanternefesten. Hele familien kan være medI! I år prøver vi oss på en ny vri med bål og grilling etter vi har gått i lanternetog rundt i Grenda. Ta med pølser og drikke. Dersom været skulle bli forferdelig trekker vi inn og varmer pølsene inne.

Diskotek:
Vi har diskokule, men ikke CD-spiller (evt. avtal å låne av barnehagen). A-vakten ordner med musikk. Barna skal ikke ta med egen musikk, erfaring tilsier at det bare fører til krangel.

Tegnekonkurranse:
Alle barna tegner, og vi kårer vinnere i ulike klasser. Tegningene samler vi i en perm. A-vakten ordner med premier og bestemmer "tema". Resten av kvelden er hobbykveld.

Karneval:
Alle kler seg ut. A-, B- og C-vaktene blir enige om opplegg og servering.

Kino:
Vi ser film på veggen i kjelleren i Grendahuset. A-vakten velger film og ordner med utstyr, ikke høyere aldersgrense enn 7 år på filmen. B-vakten lager pop-corn el.l. Maks. 1t 45 min.
NB! Filmkveldene kan vare noe lenger enn 19:30!!

Lage julepynt (høsten) / påskepynt (våren):
A-vakten bestemmer hva vi lager og kjøper inn det vi trenger.
Jul: B-vakten kjøper inn pepperkaker til alle.
C-vakten ordner drikke. D-vakten hjelper til.


OPPGAVER for foreldrene på vakt:

A-vakt: Har ansvar for å forberede, lage til og lede aktiviteten.
Det kan enkelte ganger være nødvendig med innkjøp til aktiviteten. Du kan legge ut penger til aktiviteten og få tilbakebetalt hos Elisabeth (nr. 152).
A-vakten har ansvaret for at det skrives i den ”blå boken”, skriv et lite referat fra klubbkvelden og hvem som har vært tilstede, barna kan gjerne gjøre dette.
A-vakten har hovedansvaret for å rydde ting på plass, koste gulv, kaste boss og låse før dere forlater Grendahuset.


B-vakt: Har ansvar for å ta med enkel mat, men velger selv hva en ønsker å lage/ta med av enkel mat. Vafler? Frukt? Rundstykker? Matutgifter bli ikke refundert.
Vi har nå to nye doble vaffeljern (vaffeljernene skal stå nederst i juniorklubbens skap). Ta med to barn på kjøkkenet oppe og la dem få ansvaret for vaffelstekingen. Vaffelstekingen savnes!!
Spising skal foregå på det store bordet oppe. B-vakten har ansvar for å rydde opp etter måltidet, vaske bord, rydde kjøkken, tørke av vaffeljernene og sette disse på plass når de er avkjølt.

C-vakt: Har ansvar for innkjøp av juice. Det er i år ca 22 barn i klubben. Penger for juiceinnkjøp får en refundert ved salg av juicen på juniorklubben. Maks pris for juice kr 10. Ta med kr. 20 i vekslepenger! Barna selger gjerne juice ved hjelp av en voksen.
C-vakten skal samle sammen juicekartongene og kaste disse i bosshuset. Husk å samle inn de kartongene som ligger igjen ute.

D-vakt: Hjelper de andre.

Husk at de voksne er der for barna!

Juniorklubben vil dette semesteret være oppe i Grendahuset!
Pass på at husregler og klubbregler følges. Disse finnes i protokollen.
Ikke glem å rydde hemsen nede, hemsen oppe er forbudt!
Snakk med barna før de skal gå. Pga. bråk, er det bestemt i møte at det blir lav terskel for å sende hjem. All «voldsom» lek og løping foregår ute.

Dersom noen ønsker å ta med en venn/søsken, så skal det helst skje når foreldrene har vakt. Andre dager må dette avtales med en av vaktene. Noen av vaktene krever ekstra planlegging dersom det kommer flere barn!

Medlemsavgift for hele skoleåret er kr. 100, og betales om høsten.

Alle foreldrene driver klubben sammen, så bare kom med forslag og innspill!

Hilsen Kristin Senneset i nr 118 (tlf. 55 13 87 81 eller 481 55 908)

Sist oppdatert søndag 08. mars 2015 22:43